GRAFISCH ONTWERP

Een ‘gestroomlijnd’ museum in het Land van Maas en Waal

Museum Tweestromenland is een museum gevestigd in het Gelderse Beneden-Leeuwen. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van het Land van Maas en Waal, een gebied dat wordt gekenmerkt door de rivieren de Maas en de Waal. De collectie van het museum omvat onder andere archeologische vondsten uit de regio, historische voorwerpen en documenten, schilderijen, foto’s en gebruiksvoorwerpen. Daarnaast organiseert het museum ook regelmatig tentoonstellingen en activiteiten.

+ Opdrachtgever Museum Tweestromenland
+ Discipline kunst & cultuur
+ Services grafisch ontwerp, fotografie, website ontwerp, content ontwerp

Uitdaging
Het Museum Tweestromenland wordt in grote mate ondersteund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Deze diversiteit aan mensen was echter ook te zien in de visuele identiteit van het museum. De grafische uitingen miste een samenhangende stijl.

Aanpak
Om de visuele identiteit van het museum te stroomlijnen gingen wij terug naar de kern van Museum Tweestromenland. We kozen voor een verfrissende update van het kleurenpallet, namelijk de kleuren blauw en groen verwijzend naar rivier en land welke naadloos in elkaar overvloeien.

Tevens zorgde we ervoor dat de verschillende grafische uitingen een consistent geheel vormde door gebruik te maken van een schaalbaar visueel systeem. Dit systeem bestaat uit een kader dat als lijst om het ‘kunstwerk’ fungeert.

Wat een creativiteit, energie en professionele betrokkenheid bij ons museum dat nu een digitale uitstraling heeft die past bij onze ambitie!

Wij zijn heel blij met Raznd die we zien als onze partner met altijd weer creatieve ideeën
.”

Wilma Willems
voorzitter Museum Tweestromenland

DAT VOELT ALS THUISKOMEN

Is jouw identiteit ook toe aan een metamorfose?