Services

Zo vertellen we jouw verhaal en streven we naar groei.

Strategie

Natuurlijk bedenken we verrassende concepten en maken we toffe dingen. Maar zonder strategie ben je nergens. Eerst de juiste keuzes maken en daarna volgt het design, oftewel ‘form follows function’.

Creatie

‘This is the fun part’. In deze fase wordt jouw merkverhaal visueel. We brengen ideeën tot leven. Ons team van brand designers voegt beleving toe en brengt jouw merk naar the next level.

Implementatie

Een merk is nooit af. Het behoeft onderhoud en vernieuwing. Wij stoppen niet zodra een product is opgeleverd. Integendeel, het is de start van een nieuw proces. We ontzorgen, verankeren, bewaken en blijven optimaliseren met je merk. Zodat het up-to-date is en blijft renderen.

Strategie

Natuurlijk bedenken we verrassende concepten en maken we toffe dingen. Maar zonder strategie ben je nergens. Eerst de juiste keuzes maken en daarna volgt het design, oftewel ‘form follows function’.

Analyse, inzicht, diagnose (Merkessentie)

Wie ben je? Wij helpen je met het vinden van jouw DNA. Samen onderzoeken we de WHY, HOW en WHAT en de merkwaarden van jouw bedrijf, product of dienst. Resultaat: meer zelfkennis en betere inzichten. Vervolgens vertalen we die authentieke branding, passend bij jouw verhaal en merkconcept.

Brand Sprint

Middels een workshop/brainstormsessie met onze brand-designers halen we alle benodigde input op om met je merk aan de slag te kunnen. Lekker en doeltreffend! Ideaal als kick-off voor een nieuw merk, nieuwe huisstijl, website of rebranding.

Positionering en merkbelofte

Om aansluiting te vinden bij de je doelgroep, is een doordachte merkpositionering nodig. Samen bepalen we de passende positionering om hem vervolgens te kunnen claimen in de markt. Jouw positionering zegt dus al heel veel over de beloften, de activiteiten en middelen die we later in gaan zetten om je plek in te nemen.

Merknaam / Merknaamgeving

Een goede merknaam schiet meteen raak. Een merknaam moet niet alleen passen bij je merk, het moet ook de juiste energie geven. Het kan veel voor je merk doen, maar het kan ook afbreuk doen. Een goede merknaam ontwikkelen is dan ook iets dat tijd en aandacht verdient.

Brand story / merkverhaal

Een brand story – of corporate story – is het verhaal van jouw merk. Het is dé vertaling van jouw merkidentiteit en merkconcept. Het beschrijft de kern van waarom je doet wat je doet. Het is jouw unieke en authentieke verhaal omschreven op een manier die je doelgroep raakt. Met de juiste tone-of-voice en de juiste energie. Het maakt je merk herkenbaar en het vormt de basis voor alles dat jouw merk uitdraagt; het is je manifest.

Creatie

‘This is the fun part’. In deze fase wordt jouw merkverhaal visueel. We brengen ideeën tot leven. Ons team van brand designers voegt beleving toe en brengt jouw merk naar the next level.

Conceptontwikkeling

Hoe zorg je dat je doelgroep bereikt wordt en hoe zorg je dat die doelgroep zich ook aangetrokken voelt tot je merk? Wij brengen je doelgroep in beweging. We laten je product of dienst opvallen in een markt waarin het steeds moeilijker wordt om je te onderscheiden. 

Onze concepten zijn verrassend en effectief. Nooit dertien in een dozijn. 

Visuele identiteit

Je doelgroep voelt zich sneller en sterker verbonden met een merk met een sterke visuele identiteit. Samen met jou ontwikkelen we de identiteit die aansluit bij het DNA van jouw bedrijf. Het visuele ontwerp van je merk gaat over alles wat de wereld van je merk gaat zien: kleur, typografie, logo, beeld- en vormtaal en fotografie zijn daar vaste onderdelen van. Of het nu gaat om een volledig nieuwe identiteit of een restyle van een bestaande, wij zorgen voor de optimale beleving.

Copywriting en content

Jouw boodschap moet helder en aantrekkelijk worden overgebracht. Goede teksten zijn dus essentieel. De juiste woorden zorgen voor vertrouwen. Wekken emoties op. Brengen een boodschap over. En blijven in je hoofd steken. En slimme, sterke copy zorgt ook voor een hogere ranking bij zoekmachines. We helpen je graag verder met het creëren van waardevolle content voor social, web en offline. Precies zoals jouw doelgroep die graag wil ontvangen.

Digital design

Eén van de belangrijkste aspecten van een merkbeleving is hoe het merk zich online presenteert. Welk gevoel roept de website op? Is het visueel aantrekkelijk? Sluit de user interface (UI) aan bij de visuele identiteit? Is de user experience (UX) logisch en prettig? Blijven bezoekers lang genoeg geboeid en komen ze later nog terug? Voldoet de site aan alle technische normen? Ook hier heeft Raznd de kennis voor in huis.

Grafisch ontwerp

Een sterk grafisch ontwerp zorgt dat je doelgroep wordt geprikkeld en geboeid. Vorm, lay-out, kleur en typografie zijn belangrijke ingrediënten, maar er komt veel meer bij kijken. Met onze creativiteit en ervaring zorgen we continu voor verrassende middelen die werken voor jou en je doelgroep. Van print tot POS-materiaal, van packaging tot Powerpoint.

Fotografie en video

Het belang van goede fotografie en videografie wordt vaak onderschat. Terwijl het merendeel van je doelgroep liever een foto of video bekijkt dan een tekst lezen. Het biedt een kans om je merk of bedrijf te laten zien welke zich lastig in woorden laat omschrijven. De beeldkunstenaars van Raznd zorgen voor een eerlijke beleving van je merk, door middel van hoogwaardige, sfeervolle fotografie en videografie waarbij ‘puur’ en ‘echt’ kernwoorden zijn.

Campagnes

Je wilt veel conversie in een korte tijd? Dan kan campagne voeren je helpen. En het liefst een campagne die de doelgroep direct raakt en omarmt. Met de juiste mix van communicatiemiddelen, bij voorkeur crossmediaal, ontwikkelen wij creatieve campagnes die conversie opleveren.

Packaging design

Een fraai ontworpen verpakking zorgt ervoor dat jouw product eruit springt. Maar een goed ontwerp is niet alles. Het verhaal, de inhoud, moet snel helder zijn en kloppen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de verpakking zich onderscheid van de rest. Want alleen dan kan je opvallen.

Implementatie

Een merk is nooit af. Het behoeft onderhoud en vernieuwing. Wij stoppen niet zodra een product is opgeleverd. Integendeel, het is de start van een nieuw proces. We ontzorgen, verankeren, bewaken en blijven optimaliseren met je merk. Zodat het up-to-date is en blijft renderen.

Social media management

Social Media platforms hebben een groot bereik. Dit is een laagdrempelige manier om je naamsbekendheid te vergroten. Maar het inzetten van social media is natuurlijk meer dan lukraak berichtjes plaatsen. Een gedegen social media strategie is van groot belang. Samen met jou bepalen we de netwerken, doelstellingen en frequentie van de berichten die jij op social media plaatst.

Brand guide en huisstijlbewaking

Het is van groot belang om consistent te blijven communiceren met je merk. Een brand guide helpt je daarbij. Zodat iedereen die met je merk gaat werken weet hoe trouw te blijven aan het merk. Het beschrijft do’s en don’ts, en biedt houvast voor onder andere logo’s, kleur, typografie, beeldtaal, tone of voice en andere bouwstenen van je merk. 

Brand book

Waar een brand guide vooral praktische en technische informatie biedt over hoe om te gaan met het merk, gaat een brand book meer over de beleving van je merk. Het beschrijft – meer dan een brand guide – hoe je merk eruitziet, hoe je merk aanvoelt en hoe je merk klinkt. Met ruimte voor de historie van je merk, het ontstaan, doelgroep(en) en de positie in de markt. Het boek wordt gedeeld met je werknemers zodat zij je merk 100% gaan ademen.

Conversie optimalisatie

Het begint met gevonden worden. Je kunt nog zo’n mooie website hebben, maar als je niet gevonden wordt, houdt het snel op. Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) maken we je website beter vindbaar. Met conversieoptimalisatie maken we je website effectiever. We verzorgen een SEO Quickscan, een zoekwoordenonderzoek en zoekwoordcombinaties. Daarnaast kijken we naar mogelijkheden als e-mailmarketing en online adverteren (SEA).

Brand review

Soms is het goed om een moment van reflectie te hebben. Daarmee verkrijg je inzichten in waar je merk staat, wat het doet en wat er beter kan. Een terugblik met het oog op de toekomst. Een brand review helpt je hierbij. Want van een evaluatie kan je veel leren. Samen kijken we naar hoe het ervoor staat, visueel en strategisch gezien. 

kortom

Een partner in branding nodig?